| Suroviny: balíček plochých těstovin (nudle, fleky, klidně i lasagne, ale ty jsou zbytečně drahé) 
               25 dkg mletého masa 
               1 cibule, 1 mrkev 
               kečup nebo lépe hustý protlak nebo loupaná rajčata v pixle 
               strouhaný sýr- jakýkoli, eidam uzený, kdo ušetřil na těstovinách, může i parmazán 
               koření, tuku netřeba 
 Postup: Zatímco se vaří těstoviny, které raději nepřevaříme, orestujeme na pánvi cibulku a poté hned mleté maso tak, až je udělané, ale nepříliš vysušené. Osolíme, hodně opepříme, přidáme nahrubo strouhanou mrkev a bazalku nebo kostku bazalka-tymián, hodí se i koření na špagety, nemusíme šetřit, bude to vlastně kořenit i ty těstoviny. Potom zalijeme protlakem a necháme prohřát. Zapékací misku lehounce vymastíme a vrstvíme těstoviny a na ně omáčku s masem, prosypáváme sýrem. Horní vrstvu by měly tvořit těstoviny posypané sýrem a petželkou nebo čerstvou bazalkou. Zapékáme v troubě, stačí tak 10 minut, než se všechno spojí, jinak předpokládáme, že bylo všechno vlastně už hotové. 
 Vegetariáni mohou nahradit část nebo celé maso jakoukoliv zeleninovou směsí nebo k původnímu receptu přidat papriku či co lednice nabízí. Nelamte si hlavu, když se vám to celé bude špatně nabírat a rozjede se na talíři do nevzhledné hromádky - stejně za chvilku nebude co řešit :-) . Když náhodou zbyde i k večeři, bude ta konzistence už pevnější! |