| Suroviny: vepřové kotlety příp. lze i kuřecí řízky 
                uzený sýr, bílky, cibule, horčice 
                koření, tuk 
 Postup: Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi po obou stranách osmažíme. Přidáme cibulku na kolečka a necháme ji udělat do světle zlatova. Kotletky přemístíme do zapékací misky, každou potřeme horčicí, poklademe cibulkou a posypeme strouhaným sýrem. Nakonec navrstvíme na každé maso kopeček dotuha ušlehaného sněhu z bílků a uhladíme do úhledna. Zapékáme opatrně, dokud sníh nezrůžoví a ihned podáváme. Sníh sice zakryje to, co je pod ním, ale chutná to pak skvěle! Vršek lze ještě posypat bylinkami pro oživení. 
 Příloha: určitě brambory s máslem a bylinkami nebo hranolky, nemáme omáčku takže rýže se nehodí. |