Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Obraceny ananasovy dort

Autor: Lenelka , 17.5.2003

Tenhle dortik je hrooozne dobry, jenom mam trochu problem s vyberem formy. Nechce to zadnou oteviraci formu (napr. dortovou), protoze by vam to teklo do trouby a byl by z toho hrozny bordel (pardon), z vlastni horke zkusenosti. Spise si vyberte nejaky dobre se vyklapejici plech. Salek = 250ml


1/4 salku zmekleho masla
1/2 salku hnedeho cukru (samozrejme muzete pouzit i bily)
1/4 salku zmekleho ztuzeneho pokrmoveho tuku
1/2 salku cukru (normalniho krystalu)
1 vejce
2 a 1/4 salku polohrube mouky (je to lepsi nez puvodni hladka) s celym praskem do peciva
spetka soli
1 salek mleka
konzerva ananasu (kolecka nebo kousky)


V mise umichej maslo s hnedym cukrem, smes rozetri na dno formy. Na smes rozloz v jedne vrstve ananas. V misce umichej ztuzeny tuk do peny, po troskach do nej vmichej cukr, primichej vejce a pridavej prosatou mouku se soli a praskem do peciva, stridave s mlekem. Nalij na ananas a dej do horke trouby na 40-50 minut. Po upeceni vyklop. Vyborne se slehackou!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 413 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.