Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Pecene shrimpy

Autor: Lenelka , 17.5.2003

Ted pro zmenu jeden recept na slane. Poprve jsem ho jedla v Italii, ale pry je americky. Nevim. Chutna bajecne a navic tehle receptu je v Cechach vzdycky nedostatek. To bude tim, ze nemame more! Pro ty, ktere nevedi, co jsou to shrimpy. To jsou takovi ti ruzovy cervicci, v Cechach je nejspise dostanete zmrazene.


500-600g mrazenych shrimpu
2 lzice masla
1/4 salku olivoveho oleje
1 lzicka worcestru
1 lzicka sojove omacky
2 velke strouzky cesneku
2 lzice citronove stavy
1 lzicka cukru
1/4 lzicky susene bazalky
1/4 lzicka oregana
1/4 lzicky tymianu
1/2 lzicky soli


Maslem vymastete maly plech. Rozmrazene a okapane shrimpy osuste. Vsechny ostatni prisady zamichejte v hrnecku a privedte az k bodu varu. Nevarte!!! Nechte vychladnout. Vlaznou omackou prelijte ty ruzove potvurky a nechte marinovat nejmene pul hodiny. Dele=lepe. Pak dejte i s omackou na plech a pecte v horke troube 10-12 minut. Hotove podavejte nejlepe s bilym pecivem nebo pecenymi brambory. Nam nam. A kolik jodu u nas nedostatkoveho vam to doda!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 514 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.