| Ted pro zmenu jeden recept na slane. Poprve jsem ho jedla v Italii, ale pry je americky. Nevim. Chutna bajecne a navic tehle receptu je v Cechach vzdycky nedostatek. To bude tim, ze nemame more! Pro ty, ktere nevedi, co jsou to shrimpy. To jsou takovi ti ruzovy cervicci, v Cechach je nejspise dostanete zmrazene. 
 500-600g mrazenych shrimpu2 lzice masla
 1/4 salku olivoveho oleje
 1 lzicka worcestru
 1 lzicka sojove omacky
 2 velke strouzky cesneku
 2 lzice citronove stavy
 1 lzicka cukru
 1/4 lzicky susene bazalky
 1/4 lzicka oregana
 1/4 lzicky tymianu
 1/2 lzicky soli
 
 Maslem vymastete maly plech. Rozmrazene a okapane shrimpy osuste. Vsechny ostatni prisady zamichejte v hrnecku a privedte az k bodu varu. Nevarte!!! Nechte vychladnout. Vlaznou omackou prelijte ty ruzove potvurky a nechte marinovat nejmene pul hodiny. Dele=lepe. Pak dejte i s omackou na plech a pecte v horke troube 10-12 minut. Hotove podavejte nejlepe s bilym pecivem nebo pecenymi brambory. Nam nam. A kolik jodu u nas nedostatkoveho vam to doda! |