| 
 
 | 
	|  |  | 
| Žampiony |  | od Gordulky |  |  |  | Autor: Norreen , 27.5.2003 |  |  |  |  | Peclive ocistime 500g drobnych zampionu, aby na nich nezustala zadna necistota, a dame je do velke misy. Na marinadu smichame 1/2hrnku olivoveho oleje se stejnym mnozstvim bileho vinneho octa, 3 prolisovanymi strouzky cesneku, lzici listku rozmaryny a lzickou piskoveho cukru. Chceme-li mit marinaru ostrejsi, pridame 1-2 lzicky nadrobno nakrajene chilli papricky nebo feferenky. Dochutime peprem a soli. Nalevem prelijeme zampiony a promichame. Zakryte nechame marinovat v chladnicce nejmene 1 hodinu az 2 dny, obcas promichame. Pri podavani maji mit zampiony pokojovou teplotu. Nejsou vhodne pro deti ci osoby s citlivejsim zazivanim. |  |  Zobrazeno doposud 366 x. |  |