Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Labužnický cuketový nákyp

Autor: Michaela Tichá , 8.8.2003

asi 500g cukety, 100g tvrdého sýra, 150-200g měkkého salámu, 2-3 vejce, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, asi 5 lžic hladké mouky, 1 prášek do pečiva, směs koření do mletého masa (drcený kmín, mletý pepř, majoránka, tymián), sůl, tuk na vymazání a hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání pekáče


 


Omytou, příp. oloupanou cuketu, tvrdý sýr a salám nahrubo nastrouháme. Přidáme i vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do tukem vymazaného a moukou nebo strouhankou vysypaného pekáčku, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme do růžova. Podáváme s brambory nebo samotný, výborný také s chlebem i za studena.


 


Pečení cca 30 minut, toto množství je na asi 4 střední porce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 458 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.