Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Špenátová roláda

Autor: Bulik , 8.4.2005

100 g prolisovaného špenátu (i víc)
80 g másla
4 žloutky, 4 bílky
60 g mouky
sůl
náplň: cibule + 6 vajec


Špenát povaříme a prolisujeme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme sůl, špenát, mouku a nakonec sníh z bílků. Na plech dáme papír, který namastíme, těsto na něj rozetřeme a rychle upečeme. Po vytáhnutí z trouby se musí srolovat i s papírem, až schládne, tak se papír opatrně sundá, špenátový plát už bude držet tvar dokulata a nebude se při rolování s náplní lámat.
Zvlášť připravíme míchaná vejce na cibulce, kterými roládu namažeme a stočíme.
Lepší je postudenu, vychlazená taky líp drží pohromadě a krájí se. Je úžasně zeleno-žlutá.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 224 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.