Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

zelňačka

Autor: Pendula , 13.10.2003

od Babelle


zelňačka podle babiččina receptu:
1 sáček kysaného zelí
jíška (může být, nemusí, dle chuti)
1 - 2 kelímky smetany (na šlehání nebo do vaření, nemá být zakysaná!)
Klasický postup, uděláme jíšku (mouka, máslo), dám vařit vodu (cca 1 litr), jakmile se vaří, k jíšce přihodím zelí i s případnou vyloučenou šťávou, zaliji vodou (stačí, aby bylo zelí celé ponořené), dle chuti přisolím a krátce povařím (zelí by mělo zůstat křupavé). Odstavím, po chvíli přidám smetanu (jinak se srazí a udělá neestetické sraženinky), zamíchám.
Samostatně vařím brambory (oloupané i neoloupané, dle chuti), nakrájím, na talíři zaliji zelňačkou.
Nejlepší je odloželá (a studená...to je zase dědečkův recept).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 174 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.