Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Autor: Bulik , 8.2.2006

Zdroj: Apetit


700g růžičkové kapusty, očištěné
100g anglické slaniny
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíce másla
1 lžíce slunečnicového oleje
300 ml smetany ke šlehání
půl lžičky citronové šťávy
4 lžíce strouhanky
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř


1. Předehřejte troubu na 200C, horkovzdušnou na 180C. Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodu a krátce (zhruba 4 minuty) je povařte. Důkladně sceďte.


2. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.


3. Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posypte pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.


Bulíkovy postřehy: Když se koupí kilovka kapustiček, tak po očištění je z toho tak zhruba těch 700g. Místo anglické se dá použít i šunka, klidně i z konzervy. Rozhodně nevynechávejte mandlové lupínky, bez nich to není ono. Smetany ke šlehání stačí čtvrtlitrový pytlík, je zbytečné kupovat dva, aby bylo přesně 300ml. Parmazán jsem u nás na maloměstě ještě nesehnala, takže eidam to jistí, ale určitě by to bylo ještě lepší! Výborný fígl je to promíchání sýru se strouhankou, vznikne velmi chutná krustička.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 250 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.