Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hanácké vdolky

Autor: Lenča, Vojta a Marek , 10.2.2006

500g hladké mouky, 2 žloutky, 7 lžiček cukru, špetka soli, 1/4 l mléka, 1 kostka droždí, 1,5dcl oleje


dovnitř 1 tvaroh se sáčkem vanil. cukru  troškou mléka, navrch povidla a drobenku (máslo, cukr, hrubou mouku)


Necháme vzejít kvásek (droždí, trošku teplého mléka, lžička cukru a lžíce mouky), smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Nelekejte se, je mastnější.


Těsto si rozdělím na 24 kousků - vyjde na dva plechy. Udělám placičku, do ní zabalím lžičku tvarohové náplně, položím na plech, na pečící papír spojem dolů, udělám důlek, do něj povidla, posypat drobenkou, kdo chce pomaže žloutkem.


Pečeme asi na 200 stupňů dozlatova.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 307 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.