| Rychly citronovy cheescake s ovocnou polevou 
 
 NA "TESTO": 
 100g masla 
 225g susenek (ne moc sladkych, v originale digestive biscuits) 
 1 a pul lzice hnedeho cukru 
 
 NA NAPLN 
 150ml citronove stavy (asi 4 mensi citrony) 
 225g Philadelphie nebo jineho podobneho syra 
 100g jemneho krystalu 
 200g creme fraiche (neco mezi mascarpone a kysanou smetanou) 
 
 NA POLEVU 
 3 lzice citronove stavy 
 50g jemneho krystalu 
 150g ovoce (boruvky, maliny..) 
 
 POSTUP 
 1.rozehrate maslo smichejte s rozmixovanymi susenkami a cukrem. Rozprostrete lzici do dortove formy (prumeru 20 centimetru) a umackejte na dno a strany. Dejte do lednicky na 20 minut. 
 
 2.nastrouhejte kuru z jednoho citronu a pridejte syr a cukr, michejte dohladka. Potom pomalu pridavejte stavu z citronu a nakonec creme fraiche, ktery vmichejte velmi jemne. Kremem naplnte formu s "testem" a nechte ulezet min. 2 hodiny. 
 
 3.na polevu nalijte stavu z citronu do kastrulku s cukrem a zahrivejte do rozpusteni krystalu. Pridejte ovoce a varte 1 minutu. Nechte vychladit a prelivejte pres jednotlive porce. 
 
 
 Tenhle recept pocita trochu s tim, ze jste zvykli na stiplavejsi chute, ja bych pridala do kremu trosku vic cukru. Ale i to puvodni mnozstvi se rozhodne da snist. 
 Je nejlepsi odlezeny alespon 8 hodin, i kdyz se puvodne udavaji 2 hodiny. |