Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Šarišské zelí

Starý slovenský recept - kysané zelí ochucené protlakem je zapékané s brambory a uzeným bůčkem.

Autor: Pavlinda, 4/04, 2/07 , 9.3.2006

Šarišské zelí


Ingredience:



Postup:




Bůček uvaříme téměř doměkka. Cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory, ochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou a necháme prohřát.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 347 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.