Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

"Slovinské" kalamáry

Autor: Správcová duben04 , 10.1.2004

2 porce kalamárů (proužky i celé)


½ citronu


2-3 stroužky česneku


½ lžičky mletého zázvoru


1 lžička sušeného/čerstvého koriandru (dá se nahradit natí petržele)


½ lžičky soli


 


Kalamáry s kořením a šťávou z půlky citronu porádně promícháme a necháme půl až hodinku odležet, sem tam promícháme. Na rozpálený olej vše vyklopíme, promícháme v oleji a smahneme nejlépe vyskládané proužek vedle proužku až to ze spodní strany chytne zlatavou barvu, pak vše otočíme a opět necháme udělat do zlatova. Těsně před vytažením ještě promícháme. Podáváme s bramborem (vařeným, hranolkami)


(Celé kalamáry je dobré směsí naložit zevnitř a pak dělat na roštu/grilu a směsí potírat)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 338 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.