| Tvarohova bublanina pod zmrazene ovoce 
 10 dkg cukru pisek, 10 dkg tuku a 2 zloutky utrit. Pak pridat 250 g tvarohu, 18 dkg mouky krupice (asi hrube), 5 lzic mleka, trochu prasku do peciva (smichat s moukou). Nakonec vmichat snih z 2 bilku. 
   
 Do vymastene a vysypane dortove formy o prumeru 26 cm, zarovnat povrch a nahoru naklast nerozmrazene ovoce. Peci pri 200 C asi ½ hodiny – ke konci troubu zmirnit. Hodne pocukrovat. 
   
 (ja to nikdy nedelala, ale ten recept je od nekoho – tedy ne z knihy, tak asi chutnal) 
   
 Jednoducha buchta pod ovoce cili Kolac svestkovy 
 30 dkg polohrube mouky 
 20 dkg cukru 
 10 dkg rozehrateho (rozpusteneho, tekuteho) masla 
 3 cela vejce 
 3/4 prasku do peciva 
 1-3 lzice mleka 
 (cukr, mouka a tuk na drobenku) 
 Prvnich 6 slozek umichat v mise, rozestrit na vymasteny plech, poklast ovocem, posypat drobenkou (v pripade svestek skorici a cukrem) 
  10-15 minut pri 200 C peci 
 (tohle byval babiccin nejoblibenejsi recept na zpracovani cerstveho ovoce v lete a snad prvni vec, kterou jsem ja upekla, myslim, ze to testo zvladne i Honzik. Nikdy jsme ho nedelali se zmrazenym ovocem, ale s cerstvym rybizem docela casto, ale hodne extra pocukrovat jeste nez das drobenku, on je ten rybiz prece jen dost kysely, babicka ho vetsinou michala s jahodama. Rybiz bych na tvem miste asi rozmrazila, ze bude trochu mokry snad nevadi, my ho vzdy oplachovali pod tekouci vodou  v cedniku a pak jen nechali okapat a sup na testo) |