| Maso pod čepicí                                                                    
   
 750 g mletého masa (hovězí + vepřové)                                               
 1 velká cibule 
 3 lžíce strouhanky 
 1 sklenka vody nebo vývaru (vývar je lepší) 
 2 lžíce kečupu 
 1 lžička worchesterové omáčky 
 1 lžička koření do mletých mas 
 olivový olej 
 pepř, sůl, trochu kmínu 
   
 Bramborová kaše 
   
 700 g brambor 
 5 lžic mléka 
 30 g másla 
 125 g tvrdého nastrouhaného sýra 
 tuk na vymazání zapékací misky 
   
 Postup: 
 Na rozpálený olej dáme posekanou cibuli a až zeskovatí, přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, trochu pokmínujeme, přidáme směs koření a zprudka orestujeme. Přidáme kečup, orchestr, podlijeme vývarem a pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Nakonec do masa přidáme strouhanku. Mezitím si klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Vymazanou misku vysypeme trochou strouhanky, dáme do ní masovou směs a překryjeme ji kaší. Zapékáme asi 20 min. 
   
 Dobrou chuť!! |