| 35dkg polohrubé mouky 
 30dkg cukru krupice (já dávám míň, tak 20-25) 
 1 vejce 
 1 vanilkový cukr 
 2 lžíce kakaa 
 1 lžička jedlé sody 
 sklenička oleje 
 1/2litru kefíru nebo zkyslého mléka 
   
 Všechno zamíchat, nalít do pekáčku (já nevysypávám, dávám pečící papír). Peču cca při 180st. ale čas nevím, peču jí už automaticky a když se mi zdá hotová tak píchám párátkem nebo špejlí :-) 
 Na teplou buchtu dávám kupovanou polevu (takovou tu co se dá v pytlíku do vody rozpustit), ale mám po babičce i recept na polevu, která na to patří, je výtečná, ale na mě je to hodně času a práce :-))): 
 6dkg 100% tuku a 4dkg másla rozehřát a přidat 15dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce solamylu a 2 lžíce mléka. 
   
 Je fakt výtečná, klasická "mokřanda", žádná "dusivka" :-) |