| Postup:1)
 1/4  l mléka
 12 dkg krystal.cukru
 8 dkg hl. mouky
 6 dkg másla
 = povařit a nechat vychladnout
 2)
 6 dkg rozinek
 10 dkg kandovaného ovoce
 12 dkg ořechů můžou být taky mandle
 = přidá se do vychladlé hmoty a zamíchá se.
 
 Na plech na pečící papír dáváme mokrou lžící hromádky, které roztíráme na lívanečky velikosti cca 5 cm - prostě od oka.. Necháváme mezery, protože placičky zvětší při pečení rozměry. Pokud máte raději měkké marokánky peče se na nízkou teplotu (rozehřát na 150°a při pečení stáhnout na 100°C) - spíš se jakoby suší. Když je vyndaváš z trouby jsou měkké ale až vychládnou ztvrdnou.
 Pokud máte rádi tvrdé marokánky pečte ve středně teplé troubě. My je máme raději měkší - i kvůli Martince, tak děláme měkké ;-)
 Až marokánky vychládnou, potírají se z jedné strany čokoládou na vaření.
 |