6 porcí kuřecích prsou (bez kostí a kůže) 100g sýra Niva 1 stroužek česneku 240ml zakysané smetany (použila jsem extra light s česnekem a bylinkami a bylo to mňam) 1/4 lžičky mletého bílého pepře sůl
V misce smícháme rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a pepř, osolíme. Kuřecí maso omyjeme, usušíme, osolíme a opepříme. Připravené maso rozložíme do kruhu do mělké nádoby silnějšími částmi k okraji nádoby. Přikryté vaříme při plném výkonu (počítáme 6-7 minut na každých 500g masa), maso nesmí být uvnitř růžové. Slijeme šťávu. Připravenou sýrovou směs prohřejeme při středním výkonu 2-3 minuty a směsí přelijeme kuřecí maso. Přikryjeme a upravujeme při středním výkonu dalších 9-12 minut. Sýrová směs má být horká, ale nesmí vřít. necháme 2 minuty odstát.
Vhodná příloha: Dušená rýže nebo brambory. Pokud je někdo jako já na těstoviny, tak maso na nudličky (takže můžeme vařit kratší dobu (4min na 500g, a potom tak 7-9min) a směsí přelijeme těstoviny, např. široké nudle. |