Salamandry
Na mlýnku na maso nebo v robotu umlýt salám (točenák, párky, junior..), sýr (eidam) a hlavně nakládanou zeleninu bez nálevu - uplně nejlepší je Pálava ze Znojmie u nás k dostání jen v Hypernově. Přidat sůl,pepř,česnek a kečup a vše zamíchat aby vznikla konzistence která jde natřít na veku. Poté veku posypat sýrem a zapéct.( u mě stačí 8 min na 250 stupnů). Je to dost syté nám stačí tak 6-8 kousků veky a jsme přecpaní.
Pokud vám zbyde směs dá se zmrazit a poté je vždy připravena pro nenadálé návštěvy. Objemy jsou opět od oka (40dkg salámu, 20dkg sýra a jedna zelenina vyjde tak na dvě veky-nepočítám sýr na posypání) Je to výborné i za studena nezapečené - pozor at to nesníte všechno dřív než to zapečete - vlastní zkušenost. |