co potřebujeme (množství přesně neznám, vařím "podle oka", snad to pochopíte):
listové těsto (zmrazené, chlazené, je to jedno)
houby (bez nich by to asi nešlo), vejce
a doplňky (sýr, cibule, salám, olivy, koření...)
no a pak je to jednoduché: houby podusíme s kmínem na oleji, buď než změknou, nebo než se z nich vyvaří/vydusí voda, před dokončením osolíme, opepříme podle chuti, necháme vychladnout, pak do nich vmícháme opět dle chuti "doplňky" Dělám to stylem co dům dal, takže třeba na hrubo nastrouhaný sýr, na drobno nakrájený salám (může být i klobása, kus uzenýho, prostě co najdete) cibulka, a koření (pepř, sůl, papriku, chilli, oregano, směsi na maso, grilovací koření, dle vlastní chuti). Na konec vmícháme 2-3 vejce, podle množství. Směs natřeme na rozválené těsto, zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem, můžeme posypat solí, kořením a dáme péct do rozehřáté trouby do zlatova.
Posledně jsem měla dva balíčky těsta, houby, cca 20 dkg sýra, 15 dkg salámu a čtyři cibulky s natí. Může se dát pórek, olivy, cibulka se může osmahnout, prostě záleží jen na vaší chuti a fantazii. Pár fíglů: používám směs koření vepřová pečeně od Kotányi, dá to těm houbám masovou příchuť, po natření vejcem to sypu grilovacím kořením, pro chuť a na ozdobu. Po vytažení to ještě horké potírám zbytkem vejce...
Já hlava děravá, takže ještě, je lepší závin dělat menší, aby nepopraskal při pečení. Kupuju těsto co je rovnou ve dvou kusech, takže jsem posledně měla čtyři menší záviny...
DOBROU CHUŤ!!!
|