| Na tuhle dobrůtku si nachystáme:6 jablek (sladkých)
 180 g sušených švestek
 4 ks kuřecích stehýnek (neho 4 jitrničky)
 2 lžičky soli
 1 černé pivo
 2 ks cibule
 
 Postup přípravy: 
 
 Jablka oloupeme a nastrouháme.
 Švestky i cibule nakrájíme najemno.
 Cibulku, jablka a švestky dáme do pekáčku, zalijeme černým pivem (ne celým), navrch položíme osolená a podle zvyku nakořeněná kuřecí stehna. Pečeme v troubě, pivo podléváme dle potřeby, občas směs promícháme.
 V případě že děláme variantu s jitrničkami, nemusíme péct v troubě, ale cibulku zpěníme na pánvičce, přidáme švestky a jablka- tuto směs 10 minut opečeme, pak  podlijeme černým pivem a dusíme. Jitrnice přidáme ve chvíli kdy jsou jablka rozpadací, opečeme je ze všech stran.
 Pozor! Pivo doléváme pomalu, jinak vypění!
 Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.
 |