| Rozpis na cca 40 kousků 
 Těsto:150g másla
 150g cukru
 4 vejce
 1 lžíce kakaa
 70g hrubé mouky
 1/4 prášku do pečiva
 120g vlašských ořechů
 tuk a mouka na plech
 
 1. vrstva:200ml rumu (ano, to není překlep, opravdu dvě deci, Isidor musí být opravdu opilý)
 1 vanilkový cukr
 200g vlašských ořechů
 150 - 200g cukru
 
 2. vrstva:4 vejce
 1 lžíce kakaa
 100g moučkového cukru
 250g másla
 
 Poleva:100g 100% tuku
 150g čokolády na vaření
 
 Půlky vlašských ořechů na dozdobení
 
 POSTUP:1. Změklé máslo smícháme s cukrem a žloutky a třeme dopěny, potom přisypeme kakao a hrubou mouku s práškem do pečiva a rozemleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh opatrně vmícháme do těsta. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme rovnoměrně na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme vychladnout.
 2. Strouhané nebo rozemleté ořechy promícháme s rumem, cukrem a vanilkovým cukrem a tuto směs rovnoměrně natřeme na vychladlý plát těsta.
 3. Vejce, kakao a moučkový cukr promícháme a vše utřeme v horké lázni. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Vzniklý krém namažeme na ořechovou vrstvu.
 4. Čokoládu rozpustíme s tukem a vymícháme na hladkou polevu, kterou pak nalejeme na krém a necháme ztuhnout. Pak Isidora krájíme na malé kostičky a každou ozdobíme půlkou vlašského ořechu.
 |