| Na másle zpěním cibuli a přidám na kolečka nakrájenou mrkev .Orestuji, podleji vodou(nebo vývarem)tak aby se to nepřipalovalo, ale aby ta mrkev neplavala - to by byla polévka a tu nechceme.Přihodíme přebrané ovesné vločky, osolíme a přidáme vegetu. Vaříme dokud mrkev nezměkne. 
 Vločky by měly být rozvařené,pustí takový sliz. Voda by tam neměla být skoro žádná. Bude to spíš sypké, vločky budou nalepeny na mrkvi. 
 Podáváme s vař. bramborem (nové jsou nejlepší) a volským okem.Nevegetariáni si k tomu mohou dát vařené maso. 
 Nevábně to vypadá, ale skvěle to chutná.Na půl kilo mrkve tak dvě hrsti vloček.Já si dávám vloček víc, protože mám ráda ten sliz.Chutná teplé i studené. |