| Sýrové fondue po česku
  
 20 dkg blaťáckého zlata 
 20 dkg primátora 
 2 dcl bílého vína 
 2 lžičky škrobu 
 česnek 
   
 Příloha: 
 čerstvé francouzské křupavé bagety (u nás je mají v Julius Mainlu) 
 vařená brokolice 
 černé olivy 
 rajčata  
 
   
 Ohřejeme bílé víno, přidáme rozmačkaný česnek.  
 Nesolíme (sýr je slaný dost). 
 Necháme rozpustit sýry. 
 V trošce vína rozpustíme škrob, přidáme a rychle mícháme do zhomogenizování. 
   
 Napichujeme přílohy (nakrájenou bagetu, brokolici, olivy, nakrájená rajčata), omočíme v sýrové směsi, jíme. 
 Dle chuti možno další přílohy (např. syrové barevné papriky, okurky, nakládané cibulky, vařený květák…..). 
   
 Varianta: Přímo do sýrové směsi je možno přidat nasekaná rajčata nebo žampiony apod.
   
 Pozn. Při kojení používám od 4.měsíce k vaření i menší množství česneku. 
   
   |