| Těsto:  25 dkg polohrubé mouky
 25 dkg moučkového cukru
 6 vajec
 3/4 prášku do pečiva
 1 dcl oleje
 1 dcl vody
 1kg strouhaných jablek, vanilkový cukr, skořice
 
 Nádivka:1 slazené kondenzované mléko
 25 dkg másla
 
 Postup:Vejce s cukrem mícháme do pěny, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, vodu a olej. Na klasický vyšší plech položíme pečící papír a na něj nastrouháme nahrubo jablka, pokud jsou kyselejší, můžeme dochutit vanilkovým cukrem a skořicí. Na jablka nalejeme těsto a necháme péct. Upečený korpus vyklopíme z plechu a opatrně strhneme papír.
 
 Mléko v uzavřené plechovce vaříme 2 hodiny (v papiňáku 1 hodinu) a úplně vychladlé je utřeme s máslem a hotový krém natřeme na vychladlý moučník. Můžeme zdobit Grankem nebo čokoládou. 
   
   |