| 
 
 | 
	|  |  | 
| Ovocný sirup nevařený |  |  |  | Autor: Kuchařka , 22.6.2009 |  |  |  |  | 3kg ovoce 4 litry studené vody
 8dkg kyseliny citronové
 Přípravek proti kvašení /Dr.Oetkera na zavařeniny /
 Cukr krystal
 
 POSTUP PŘÍPRAVY
 3kg ovoce do velké nádoby, rozmačkáme ovoce rukama, nalijeme na to 4 litry studené vody . Přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin odstát. Potom scedíme přes husté sítko. Scedit a vymačkat. Pak do scezené šťávy přidámce cukr krystal. Na1litr šťávy 1 kg cukru. Přidáme přípravek proti kvašení. Pořádně rozmícháme až se cukr rozpustí. Stočíme do lahví a pořádně uzavřeme.
 Jelikož se nevaří zůstávají tam veškeré vitamíny.
 |  |  Zobrazeno doposud 758 x. |  |