| těsto: 
 ½ kostky droždí 
 ½ čajové lžičky cukru 
 ¾ hrnku vody 
 1 ½ hrnku hladké mouky 
 ½ čajové lžičky soli 
 2 polévkové lžíce oleje 
   
 omáčka: 
 jemný kečup 
 4 stroužky prolisovaného česneku 
 oregano nebo koření na pizzu 
   
 ingredience: 
 kabanos 
 olivy 
 strouhaný sýr 
 kozí rohy 
 niva 
 žampiony ve slaném nálevu 
 mražená zelenina 
 cibule na kolečka 
 zkrátka co vás napadne a co chutná :o) 
   
   
 Droždí s cukrem a vlažnou vodou necháme asi 10 minut nakynout. Smícháme mouku, sůl, přidáme kvásek a olej. Vypracujeme tužší těsto,  až je hladké a pružné, necháme 30 minut kynout. Pak tvoříme kola se silnějším okrajem a dáme na plech (nemusí se vymazávat, s pečícím papírem je lepší – nenapeče se ukápnutá omáčka). Pak potřeme omáčkou, poklademe cibulí a ostatními ingrediencemi podle chuti. Nahoru nasypeme sýr a ještě poprášíme kořením. pečeme 15 minut, ne déle!! |