| 20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový)1 pytlík nevaječných mušliček
 3 lžíce tuku (ceres soft)
 1 větší cibule
 sáček kysaného zelí
 
 Cibuli na kostičky osmahneme na tuku v pekáči a přidáme na kostičky kabanos.Uvaříme těstoviny (osolit!!-dávám na 3 litry vody a pytlík těstovin 3 čajové lžičky soli), nejlepší je uvařit a nechat ve vodě ještě 5 minut dojít. Zcezené mušličky promícháme s kabanosem a dochutíme (pepř, sůl nebo vegeta-trochu). Kysané zelí nakrájíme a přimícháme (někdo to má raděj bez zelí, takže to chce ochutnat obojí).
 
 Mušličky se zeleninou 
 20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový)1 pytlík nevaječných mušliček
 3 lžíce tuku (ceres soft)
 1 větší cibule
 pytlík zeleniny (např.s kukuřicí a brokolicí)
 
 Postup stejný jako výše, jen po osmahnutí kabanosu přihodíme ještě zeleninu, stačí ji prohřát, pak zamícháme s mušličkami. |