| pytlík hranolek 1 kgvelká konzerva sterilovaného hrášku
 2 vajíčka vařená
 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř
 žampiony ve slaném nálevu
 20 dkg kabanosu nebo salámu na kostičky
 2 vajíčka syrová
 kysaná smetana
 2 lžíce plnotučné hořčice
 trocha mléka nebo vody (ředidlo)
 
 Pytlík s hranolkami necháte asi hodinu před přípravou v pokojové teplotě, pak s nimi zacházejte jako s běžnými již nakrájenými bramborami.Smícháme kabanos, vařené vejce, žampiony, hrášek, 1/2 hranolek rozložíme na dno pekáče, opepříme, osolíme, posypeme směsí, zasypeme zbytkem hranolek, oslolit, opepřit. V troubě pečeme asi 30 minut. Smícháme syrová vejce, kys. smetanu, hořčici, sladkou papriku a ředidlo dle potřeby, a přelejeme, pečeme ještě 10 minut.
 |