Ingredience:
 Těsto: 
 
 - 3 vejce 
 
 - 300 g cukru krupice 
 
 - 50 g hladké mouky 
 
 - vanilkový cukr 
 
 - 625 g mletých mandlí 
 
 - 2 lžičky skořice
 
 
 Poleva: 
 
 - 1 bílek 
 
 - 100 g moučkového cukru
 
 
 Postup:
 Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle a skořici a vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na ½ cm silnou placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr, tímto sněhem potíráme hvězdičky. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut. (Pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout!)  |