Ingredience:
TĚSTO:
- 25 DKG HLADKÉ MOUKY
- 20 DKG CUKRU
- 15 DKG MEDU
- 3 ŽLOUTKY
- 2 LŽÍCE MLÉKA
- NA ŠPIČKU NOŽE JEDLÉ SODY
KRÉM :
- 1/8 LITRU SILNÉ INSTANTNÍ KÁVY
- 1 ŽLOUTEK
- 1 LŽÍCE SOLAMYLU
- 3 LŽÍCE CUKRU
- 20 DKG MÁSLA
Postup:
KRÉM:
UVAŘÍME TUHÝ BEŠAMEL, NECHÁME VYCHLADNOUT A PO ČÁSTECH ZAŠLEHÁVÁME DO ZPĚNĚNÉHO MÁSLA
TĚSTO:
VYPRACUJEME TĚSTO, TENCE VYVÁLÍME, VYKRAJUJEME KOLEČKA CCA 5CM V PRŮMĚRU, ZPRUDKA UPEČEME ( 180 ST. ) NA PEČÍCÍM PAPÍŘE. UPEČENÁ KOLEČKA ZAHORKA STÁČÍME PŘES VAŘEČKU DO TRUBIČEK. TRUBIČKY NECHÁME ASI TÝDEN ODLEŽET, PLNÍME KRÉMEM A KONCE NAMÁČÍME V ČOKOLÁDĚ. |