| Ingredience:
 
 hovězí maso zadní 
 slanina 
 celer 
 vepřové sádlo 
 červené víno 
 vinný ocet 
 rajčatový protlak 
 česnek 
 cibule 
 hřebíček 
 sůl 
 pepř 
 cukr,muškátový oříšek 
 vývar nebo voda 
 strouhanka 
 těsto na bramborové knedlíky v prášku.
 
 Postup:
 Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa. 
 Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem  a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny. 
 Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát. 
 Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky 
 které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek. |