Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Domácí chleba

Autor: Lucka, ročník 73 , 15.3.2005

Domácí chléb


Kvásek: ¼ chleba ze 2kg(střídku vydlabat), ¼ vlažné vody, 2 kostky cukru, 5dkg droždí


Těsto: 1kg hladké mouky, 3-4 lžičky soli, 3-4 lžičky kmínu, 1 lžička anýzu, ¼-1/2 l vlažné vody


 


Z chleba, vody a kvasnic uděláme kvásek a necháme 15 minut kynout. Přidáme mouku a ostatní přísady, proděláme těsto, z kterého uděláme bochánek a dáme na silně vysypaný plech hladkou moukou. Necháme 30 minut kynout, potřeme vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě 20 minut na plno a pak na minimum něco přes hodinu. Celkem asi 1,5 hodiny. Po upečení 2x potřeme vodou a zabalíme do 2 utěrek a necháme vychladnout.


 


Já třeba anýz nedávám, na mě je docela aromatickej, ale doma jsme to dělali vždycky s ním, tak je na vás.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 435 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.