Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

pirožky plněné mletým masem

Autor: Lucka, ročník 73 , 9.4.2005

těsto:


300g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 80g měkkého másla, 1 vejce, 1/8l kyselé smetany


náplň:


2 cibule, stružek česneku, 100g žampionů, 2 lžíce másla, 300g mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř


 


Příprava


Mouku, prášek do pečiva a sůl v míse promíchejte. Přidejte máslo, vejce, smetanu a vymíchejte hladké těsto. Přikryjte je a nechte odpočinout. (tak 45minut, klidně v ledničce).


Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na kostičky, čisté houby na plátky, které pak drobně nasekejte. Máslo zpěňte při střední teplotě, cibuli, česnek a houby 2 minuty duste a přidejte k mletému masu. Do hmoty zapracujte bílek, osolte a opepřete.


Těsto vyválejte do tloušťky 3mm, vykrojte kolečka o průměru asi 8cm. Na každé dejte trochu náplně, přeložte v půli a okraje přitlačte. Pirožky potřete rozkvedlaným žloutkem. Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi tak 20minut.


Plnit se to dá čímkoliv .... klasika je právě mletý maso nebo zelí, ale dá se nacpat cokoli ... sýr, špenát .... všelijaké zbytky!!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 438 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.