| 500 g rybízů (jen kuliček)1/2 vody
 1/2 KL najemno nakrájeného rozmarýnu
 1 Gelfix Klasik (dr. oetker)
 1 kg cukru krystal
 
 moje verze - dělala jsem ze 2 dávek:1 kg rybízu
 1/2 vody
 1 lžička rozmarýnu
 2 Gelfixy
 1, 5 kg cukru  (opravdu mě ty 2 kg přišly moc - chce to ochutnat)
 
 rybíz povaříš asi 5 - 10 minut s vodou a necháš chvilku odstát. Vše procedíš (píší přes plátno,  já to vzala přes hustý cedník), přidáš rozmarýn, gelfix (promíchaný s cukrem) a cukr a chvilku povaříš. Uvařené želé naplníš do skleniček a otočíš dnem vzhůru (já to ještě v hrnci cca 10 minut sterilovala - přihodila jsme to k těm přesnídávkám:-) |