| Nepečený tvarohový dort s piškoty 
 Suroviny:
 
 2 balíčky kulatých piškotů (např. Opavia)
 500 g tvarohu
 400 ml mléka
 2 vejce
 1 kostka tuku (Hera, Perla)
 2 balíčky vanilkového cukru
 200 g cukru moučky
 4 lžíce rumu
 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce)
 1 lžíce kakaa
 různé ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve
 šlehačka na ozdobu
 
 Postup přípravy:
 Želatinu namočíme na noc do 200 ml mléka. Druhý den přidáme 200 ml horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme první částí tvarohového krému. Nahoru rozložíme ovoce a zalijeme druhou částí krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme přidali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.
 Tip na zdobení před podáváním: Šlehačku pokapeme kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvoříme mozaikový vzor.
 |