40 dkg libového masa ( vepřové, kuřecí, hovězí, králičí.....); 1 kostka hovězího bujonu; 2-3 lžíce Solamylu; mletý preř, sůl, červená paprika, chili nebo kari; 2 stroužky česneku; 1 lžíce Maggi; 1 lžíce Worchesteru; 2 celá vejce
Maso nakrájíme na kousky ( 1*1*2 cm), přidáme všechny přísady a důkladně promícháme, až vznikne těstíčko. Kořeníme podle chuti. Necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu, nejlepší je přes noc. Na pánvičce na rozpáleném oleji opečeme z jedné strany, po otočení jednotlivé kousky vidličkou roztrháme od sebe a dosmažíme. Podáváme s rýží, pečivem, zeleninovým salátem. Lze konzumovat i studené ( pokud zbyde - to se u nás moc často nestává). Je to ideální jídlo na různé akce, každý si nandá, kolik potřebuje. Takto lze naložit i celé plátky, ale ty je lepší propíchat vidličkou. Pozor, jedná se o dost syté jídlo - tohle je porce tak pro 4 - 5 lidí:-) |