|
|
|
Gulášová polévka s fazolemi |
|
| Autor: Cecill + Natálie 13.10.07 , 20.1.2005 | |
| Suroviny: 1 velká cibule, trocha oleje, mleté hovězí nebo vepřové + hovězí maso (pro 4 osoby stačí cca 300-400 g), 1 fazole v tomatové omáčce Heinz, dostatek majoránky, červená paprika, pepř a dle chuti také ďábelská směs, cca 5 brambor, sůl, bujón v kostce (možno 1 hovězí + 1 kostku gulášové šťávy nebo 2 hovězí), cca 3 plátky chleba
Příprava: Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli - jen do skleněno-zlata, dokud máme vysoký stupeň ohřevu přidáme mleté maso, rozprostřeme po dně hrnce vařečkou, aby se netvořily velké kusy masa, ale jen "drobečky" a restujeme tak, aby se maso zatáhlo, uvnitř zůstala šťáva ale nevysušilo se. Jakmile se nám maso zdá hotové, přidáme na kostičky nakrájené brambory, chviličku zprudka restujeme a mícháme, aby se dno nepřichytilo, přihodíme obsah plechovky s fazolemi, mícháme, mírně osolíme ( zbytek raději pak až na konci kvůli bujónům), přidáme dostatek majoránky, pepř, sladkou papriku,bujón a hned zalijeme již vroucí vodou z konvice, abychom urychlili postup a zbytečně nelouhovaly suroviny ve studené vodě - nenecháváme mezi okořeněním a vodou prostoj, aby paprika nezhořkla, pak zamícháme, přiklopíme a zmírníme ohřev a necháváme provařit a jakmile jsou brambory měkké, postupně dochucujeme podle toho jakými jsme milovníky majoránky, pepře atd. , sladkou paprikou určitě nešetříme, dá pokrmu krásnou barvu a pravou maďarkskou chuť. Trochu majoránky dáme až úplně nakonec, kdy už máme ploténku vypnutou, ta bude ta nejvoňavější :-) Na pánvi nebo v troubě si zatím můžeme opéct kostičky z chleba a do polévky si je pak přihodit na talíři.
Toť můj vlastní recept, tak dobrou chuť |
|
Zobrazeno doposud 220 x.
|
|