Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Králík nadivoko s hruškami a brusinkami

Autor: Cecill + Natálie 13.10.07 , 26.1.2005
Suroviny (pro 4 osoby): 1 vykuchaný králík (cca 1,2 kg), sůl, pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička tymiánu, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 lžíce mouky, 250 ml červeného vína, 125 ml zeleninového vývaru, 4 tvrdé hrušky, 2 lžíce brusinek, 1 snítka tymiánu a rozmarýny (pokud máme)

Příprava: vykuchaného a očištěného králíka omyjeme a nakrájíme na porce, celé je osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. V hrnci nebo na velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Přisypeme pokrájenou cibulku se slaninou a společně je krátce orestujeme. Přidáme sušený tymián, bobk.list a hřebíček, maso poprášíme moukou a podlijeme ho vínem a vývarem. Přikryté dusíme asi 40 min. Oloupeme hrušky, rozpůlíme je a vydlabeme jadřince, zhruba 10 minut před koncem dušení je spolu s brusinkami přidáme k masu.
Nakonec opláchneme čerstvé bylinky a maso jimi na talíři ozdobíme.

Podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 220 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.