| 
 
 | 
	|  |  | 
| Medové perníčky |  |  |  | Autor: Pavlýsek+ Ríša , 26.11.2007 |  |  |  |  | 3 lžíce medu, 100 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 300 g hladké mouky, lžička skořice, lžička citronové kůry, 1 lžíce rumu, špetka mletého badyánu, 1 sáček perníkový prášek,  dále 1 vejce na potření poleva - 200 g prosetého moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 bílek, 1 lžička citronové šťávy
 V kastrůlku se rozehřeje med ,cukr, a máslo. Pak se přidá koření, rum, vajíčko. Nakonec se přidá prášek do perníku a mouka. Smíchá se těsto, nesmí drobit a zabalí se do igelitu a dá se do ledničky uležet. Před pečením na 1 hodinu do teploty pokoje. Vykrajují se tvary a upečou se asi na 180 stupňů. Ihned po upečení se potírají rozšlehaným vajíčkem.
 Na polevu se utřou suroviny a pak se zdobí.
 |  |  Zobrazeno doposud 513 x. |  |