| 
 
 | 
	|  |  | 
| Těstoviny se zelím |  |  |  | Autor: krupice. , 10.4.2007 |  |  |  |  | Celou hlávku zelí nakrouhat nebo nadrobno nakrájet, prosolit a chvíli nechat, aby pustilo vodu a zcedit  (není nutnost).  Potom dát do velkého kastrolu olej a když je rozpálený, přihodím zelí a občas míchám, dokud neslehne a není měkké a nahnědlé. Trvá to skoro hodinu.  Kromě soli přidat pepř. (pokud to dělám i pro Dandu, přisoluju a připepřuju až v mém talíři).  Pak už jen uvařit těstoviny (dělám vrtule) a smíchat se zelím. I když to vypadá divně (jenom těstoviny a zelí), chutná to moc dobře. Naučil mě to manžel, ale jak vidím, podobný jídlo se dělá i na Moravě :-) |  |  Zobrazeno doposud 855 x. |  |