Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vepřové maso

Vařená vepřová kýta
Vepřová kýta na paprice
Vepřová kýta na houbách
Kořeněná vepřová kýta
Liboví moravští vrabci

Autor: Správkyně stránek :o) , 5.2.2005

VAŘENÁ VEPŘOVÁ KÝTA


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, sůl, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek cibule


Vepřovou kýtu vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a cibuli, uvedeme do varu a dále vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Podáváme s jablkovým křenem nebo s hořčicí a s chlebem, nebo s dušenou zeleninou a vařenými brambory.


1 porce: 573 KJ (137 kcal)


 


VEPŘOVÁ KÝTA NA PAPRICE


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 20g cibule, mletá sladká i pálivá paprika, 5g hladké mouky, ½ bílého jogurtu, sůl


Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, vmícháme papriku a po zpěnění přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Za stálého míchání je opečeme, pak osolíme, opět krátce opékáme, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Ke konci dušení vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou a podle chuti přisolíme. Podáváme s noky nebo vařenou rýží.


1 porce: 803 KJ (192 kcal)


 


VEPŘOVÁ KÝTA NA HOUBÁCH


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 100g čerstvých hub (nebo 1 lžíce sterilovaných hub), 20g cibule, 1 stroužek česneku, 100g rajčat nebo 2 lžíce rajčatového kečupu, oregano, petrželka, sůl


Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, houby nakrájíme na plátky, sušené houby namočíme na chvíli do studené vody, pak nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Přidáme houby, drobně nakrájená rajčata (kečup), sůl, oregano, usekanou petrželku a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


1 porce: 845 KJ (202 kcal)


 


KOŘENĚNÁ VEPŘOVÁ KÝTA


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, 5g oleje, 50g cibule, česnek, mletý pepř, bobkový list, tlučený kmín, chilli, oregano, petrželka, sůl


Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek, usekanou petrželku, koření, sůl a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podáváme s bramborovými noky a se zeleninovým salátem.


1 porce: 695 KJ (166 kcal)


 


LIBOVÍ MORAVŠTÍ VRABCI


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 40g cibule, sůl, kmín, česnek, 3g hladké mouky, 1 lžička rajčatového protlaku nebo kečupu


Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého míchání krátce opečeme. Podlijeme je vodou, osolíme, přidáme rajčatový protlak (kečup), rozetřený česnek, kmín a pečeme je nebo dusíme, až maso změkne. Občas je zamícháme a podlijeme malým množstvím vody. Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.


1 porce: 791 KJ (189 kcal)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 434 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.