Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vepřové maso

Vepřová kýta v pikantní směsi
Vepřová kýta v sardelové směsi
Vepřová kýta v hrášku
Vepřová kýta na kari

Autor: Správkyně stránek :o) , 5.2.2005

VEPŘOVÁ KÝTA V PIKANTNÍ SMĚSI


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, sůl, pepř, 5g hladké mouky, 10g oleje, 50g cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 lžíce sušených hus, 50g papriky (nebo 2 lžíce sterilované kapie nebo paprikového salátu), mletá sladká paprika, oregano, ½ bobkového listu, 1 lžička citrónové šťávy, 100g sterilovaného hrášku nebo fazolek


Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, osolíme je, opepříme, poprášíme moukou a opečeme za stálého míchání na oleji. Podlijeme je trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, drobně nakrájenou papriku, rajčatový protlak (kečup), houby, koření, citrónovou šťávu a dusíme pod těsně přiléhající pokličkou, až maso změkne. Nakonec přidáme hrášek nebo fazolky nakrájené na nudličky a prohřejeme je. Podáváme s vařenými brambory nebo s vařenými těstovinami.


1 porce: 1025 KJ (245 kcal)



VEPŘOVÁ KÝTA V SARDELOVÉ SMĚSI


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 50g cibule, mletá sladká paprika, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžíce rajčatového kečupu, 30g sterilovaných okurek, 50g bílého jogurtu, sůl


Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, osolíme je a posypeme paprikou. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme maso, lehce je opečeme po obou stranách a zalijeme trochou vody. Dusíme je pod pokličkou do poloměkka, pak přidáme sardelovou pastu, kečup a dusíme, až maso změkne. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme jogurt a za stálého míchání uvedeme do varu. Přidáme zpět maso a okurku nakrájenou na kostičky a prohřejeme. Podle chuti můžeme omáčku nepatrně osladit. Podáváme s noky nebo vařenými těstovinami.


1 porce: 895 KJ (214 kcal)



VEPŘOVÁ KÝTA V HRÁŠKU


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, 5 g oleje, 5g hladké mouky, sůl, kousek masoxu, 500g zmrazeného hrášku


Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, poprášíme je moukou, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej a za stálého míchání krátce opečeme. Podlijeme trochou vody, přidáme masox a dusíme pod pokličkou za častého míchání a podlévání vodou. Téměř měkké maso vysmahneme do tuku, aby šťáva měla pěknou barvu. Podlijeme trochou vody, přidáme hrášek a dusíme, až maso i hrášek změknou. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.


1 porce: 1038 KJ (248 kcal)



VEPŘOVÁ KÝTA NA KARI


Rozpis pro 2 porce:


200g libové vepřové kýty, sůl, kari koření, 10g oleje, 50g jablek, 30g cibule, 10g rozinek, 10g hladké mouky, 50g bílého jogurtu. Kousek masoxu


Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, osolíme je, poprášíme kari a lehce opečeme na oleji. Podlijeme je trochou vody, přidáme ještě trochu kari a dusíme pod pokličkou, až maso téměř změkne. Přidáme hrubě nastrouhané jablko, drobně nakrájenou cibuli, masox, přebrané o propláchnuté rozinky a dusíme, až maso změkne. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou, povaříme 3 minuty, přidáme zpět maso krátce jej podusíme. Podáváme s vařenou rýží.


1 porce: 1017 KJ (243 kcal)



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 272 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.