| VEPŘOVÝ GULÁŠ 
 Rozpis pro 2 porce: 
 200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 100g cibule, mletá sladká paprika, chilli, 100g paprik, česnek, sůl 
 Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli na drobné kostičky, papriky na nudličky. Část cibule zpěníme na oleji, zasypeme paprikou, po zpěnění vmícháme maso a za stálého míchání je krátce opečeme. Podlije je trochou vody, osolíme, přidáme zbytek cibule, chilli, rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Při dušení je podléváme vodou a mícháme. Podáváme s vařenou rýží nebo vařenými těstovinami. 
 1 porce: 862 KJ (206 kcal) 
   
 SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 
 Rozpis pro 2 porce: 
 160g libové vepřové kýty, 5g oleje, 5g slaniny, 60g cibule, mletá sladká paprika, 250g kysaného zelí, 10g hladké mouky, 5 cl polotučného mléka, sůl, kmín 
 Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli a slaninu na drobné kostičky. Slaninu rozškvaříme na oleji, přidáme část cibule, usmažíme ji dozlatova, vmícháme  papriku a zalijeme ji trochou vody. Přidáme maso, zbytek cibule, sůl a dusíme pod pokličkou. Když je maso napůl dušené, přidáme zelí, které jsme nakrájeli na menší kousky, kmín a dusíme dále. Když maso i zelí změknou, vmícháme mouku rozkvedlanou v mléce, přisolíme u dusíme ještě 3 minuty. Podáváme s houskovými knedlíky. 
 1 porce: 900 KJ (215 kcal) 
   
 VEPŘOVÁ KÝTA NA RAJČATECH 
 Rozpis pro 2 porce: 
 200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 30g cibule, 1 stroužek česneku, 200g rajčat, 1 lžíce rajčatového kečupu, sůl, mletý pepř, kousek masoxu 
 Maso nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli na drobné kostičky, česnek rozetřeme, rajčata ponoříme na 10 sekund do vařící vody, oloupeme a drobně nakrájíme. Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme maso a krátce je opečeme po všech stranách. Přidáme rajčata, kečup, sůl, pepř, masox, trochu vody a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Při dušení je občas zamícháme a podlijeme vodou. Podáváme s rýží. 
 1 porce: 879 KJ (210 kcal) 
   
 VEPŘOVÁ KÝTA NA ČESNEKU 
 Rozpis pro 2 porce: 
 200g libové vepřové kýty, 5g oleje, 5g hladké mouky, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 1 zrnko nového koření, drcený kmín, špetka majoránky, 30g cibule, masox 
 Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce. Česnek rozetřeme, nové koření umeleme nebo roztlučeme. Promícháme s ostatním kořením a touto směsí potřeme porce masa. Necháme je v chladničce proležet do druhého dne, pak je osolíme, poprášíme moukou, opečeme na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, masox, trochu vody a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Při dušení je obracíme a podléváme vodou. Podáváme s chlupatými knedlíky a se zelím. 
 1 porce: 715 KJ (171 kcal) |