Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vepřové maso

Vepřové závitky s paprikou
Vepřové závitky s játrovou nádivkou
Plněné vepřové řízky
Přírodní vepřové řízky

Autor: Správkyně stránek :o) , 5.2.2005

VEPŘOVÉ ZÁVITKY S PAPRIKOU


Rozpis pro 2 porce:


2 plátky z libové vepřové kýty po 100g, mletá sladká i pálivá paprika, sůl, 80g cibule, 10g oleje, 3g hladké mouky, kousek masoxu, 1 stroužek česneku


Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme paprikou a částí cibule, kterou jsme drobně nakrájeli, stočíme v závitky a upevníme jehlami. Osolíme je i na povrchu a poprášíme moukou a paprikou. Zbytek drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme závitky a opečeme je po všech stranách. Podlijeme je trochou horké vody, přidáme masox a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.


1 porce: 854 KJ (204 kcal)


 


VEPŘOVÉ ZÁVITKY S JÁTROVOU NÁDIVKOU


Rozpis pro 2 porce:


2 plátky z libové vepřové kýty po 80g, 30g kuřecích jater, 10g strouhanky, 50g cibule, ½ vejce, petrželka, tymián, 1 lžíce mléka, sůl, 10g oleje, 3g hladké mouky, mletý pepř


Odblaněná kuřecí játra nakrájíme na plátky a s části drobně nakrájené cibule podusíme na polovině dávky oleje. Játra rozmělníme vidličkou, přidáme strouhanku, vejce, usekanou petrželku, sůl, tymián, mléko a promícháme. Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme, potřeme nádivkou, stočíme v závitky a upevníme jehlami. Zbytek cibule zpěníme na zbylém oleji, přidáme závitky, které jsme poprášili moukou, podlijeme trochou horké vody a dusíme pod pokličkou, až změknou. Při dušení je obracíme a podléváme vodou. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.


1 porce: 904 KJ (216 kcal)


 


PLNĚNÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY


Rozpis pro 2 porce:


2 plátky z libové vepřové kýty po 80g, 5g hladké mouky, sůl, 10g oleje, kousek masoxu, mletý pepř, 20g šunkového salámu, 1 vejce, 20g hrášku, 10g eidamu 30%


Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na polovině dávky oleje, zalijeme vejcem a umícháme řídkou nádivku. Osolíme ji, vmícháme hrášek, nastrouhaný sýr a potřeme plátky masa. Přeložíme je v půli, okraje sklepneme paličkou na maso a upevníme jehlami na závitky. Řízky poprášíme moukou, vložíme na rozehřátý olej, podlijeme trochou vody, přidáme masox a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.


1 porce: 950 KJ (227 kcal)


 


PŘÍRODNÍ VEPŘOVÉ ŘÍZKY


Rozpis pro 2 porce:


2 libové vepřové řízky z kýty po 100g, 3g hladké mouky, 5g oleje, 5g másla, sůl, mletý pepř


Vepřové řízky po obvodu mělce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Vložíme je na teflonovou pánvičku s rozehřátým olejem a rychle opečeme po obou stranách. Řízky vyjmeme, na pánvičku přidáme máslo, 4 lžíce vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Osolíme ji, přidáme zpět řízky a velmi krátce je prohřejeme. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem nebo se zeleninovou oblohou.


1 porce: 738 KJ (177 kcal)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 260 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.