|
|
|
Recept ze Stobu |
Lehký aspik |
|
| Autor: rascal-ka , 27.2.2005 | |
| Lehký aspik
 Potřebné suroviny: 1 balíček práškové želatiny (40 g) 2 vejce vařená natvrdo 200 g kuřecí šunky vcelku 400 g sterilované sladkokyselé zeleniny (včetně nálevu)
Postup: Sterilovanou zeleninu sceďte, nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 400 ml. Ochutnejte a pokud není podle vaší chuti, můžete dosolit, dokyselit, apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte cvíli nabobtnat Mezitím do dvou misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu, šunku, tak, aby suroviny tvořily oku lahodící kompozici (aspik ale vypadá dobře i tehdy, pokud se nechcete zrovna výtvarně realizovat). Zahřejte nálev s želatinou a chvíli míchejte až do doby, kdy má kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit ! Nalijte na dno misky s částí surovin a odložte. Přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou tekutinu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Poznámka : Do aspiku nemusíte nutně dávat vejce, můžete udělat i čistě zeleninový aspik, můžete použít sýr, nasekané vařené kuřecí maso, krabí tyčinky apod.
Počet porcí: 2 Energie: 740KJ / porce Sacharidy: 16g / porce Tuky: 6g / porce Bílkoviny: 26g / porce
|
|
Zobrazeno doposud 524 x.
|
|