|
|
|
Recept ze Stobu |
Zapečená zelenina |
|
| Autor: rascal-ka , 27.2.2005 | |
| Zapečená zelenina
Potřebné suroviny: 150 g růžiček brokolice , 50 g mrkve, 50 g peržele, 50 g celeru, 200 g oškrábaných brambor, 50 g cibule/pórku, 100 ml nízkotučného mléka, 25-50 g strouhaného 30% Eidamu, 10 g polohrubé pšeničné mouky, bylinková sůl, špetka mletého muškátového oříšku 2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek
Postup: Očistěnou zeleninu nakrájejte na 2-3 mm tenké kousky, případně ji nastrouhejte nahrubo. Zeleninu vložte do hrnce, mírně podlijte vodou a vařte 5-10 minut. Nesmí se příliš rozvařit. Předvařenou zeleninu vložte do zapékací formy. Připravte si bešamel: mouku rozmíchejte v mléce a dejte mírně vařit, přidejte sýr a nechte rozpustit. Vymíchejte do omáčky a ochuťte bylinkovou solí a muškátovým oříškem. Směsí zalejte zeleninu a zapékejte asi 15 minut, až povrch začne hnědnout. Zapečenou zeleninu posypte bylinkami a podávejte. Takto se muže připravovat jakákoliv zelenina dle chuti a ročního období.
Počet porcí: 2 Energie: 1150KJ / 1 porce
|
|
Zobrazeno doposud 496 x.
|
|