Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Recept ze Stobu

Zapečená zelenina

Autor: rascal-ka , 27.2.2005
Zapečená zelenina

Potřebné suroviny:
150 g růžiček brokolice ,
50 g mrkve,
50 g peržele,
50 g celeru,
200 g oškrábaných brambor,
50 g cibule/pórku,
100 ml nízkotučného mléka,
25-50 g strouhaného 30% Eidamu,
10 g polohrubé pšeničné mouky,
bylinková sůl, špetka mletého muškátového oříšku
2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek





Postup:
Očistěnou zeleninu nakrájejte na 2-3 mm tenké kousky, případně ji nastrouhejte nahrubo. Zeleninu vložte do hrnce, mírně podlijte vodou a vařte 5-10 minut. Nesmí se příliš rozvařit. Předvařenou zeleninu vložte do zapékací formy. Připravte si bešamel: mouku rozmíchejte v mléce a dejte mírně vařit, přidejte sýr a nechte rozpustit. Vymíchejte do omáčky a ochuťte bylinkovou solí a muškátovým oříškem. Směsí zalejte zeleninu a zapékejte asi 15 minut, až povrch začne hnědnout. Zapečenou zeleninu posypte bylinkami a podávejte. Takto se muže připravovat jakákoliv zelenina dle chuti a ročního období.


Počet porcí: 2
Energie: 1150KJ / 1 porce

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 496 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.