Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Recept ze Stobu

Španělská polévka Gaspacho

Autor: rascal-ka , 27.2.2005
Španělská polévka GASPACHO

Potřebné suroviny:
1 střední nahrubo pokrájená zelená paprika,
8 oloupaných středních rajčat zbavených semínek nahrubo pokrájených,
1 velká oloupaná a nahrubo pokrájená salátová okurka,
1 nahrubo nakrájená velká cibule,
100 g středu bílé veky (bez kůrky),
3 pol. lžíce tmavého vinného octa,
1-2 stroužky prolisovaného česneku,
850 ml vody,
3 pol. lžíce olivového oleje (nejlépe panenského),
sůl a pepř,
2 lžičky rajčatového protlaku.

Na ozdobu kostičky z 1 malé cibule, 1/2 malé okurky se slupkou, 3 oloupaných rajčat bez semen.


Postup:
Ve velké hluboké míse smíchejte všechnu zeleninu a rozdrobenou veku. Přidejte ocet, vodu, česnek, sůl a pepř. Vše rozmixujte mixérem doukud nebude směs hladká. Potom do směsi postupně ručně zašlehejte olej. Kvůli barvě mužete přidat pár lžiček rajčatového protlaku. Polévku v talířích ozdobte zeleninovými kostičkami.


Počet porcí: 6
Energie: 650KJ / 1 porce

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 350 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.