| Karamelový dort - zákusek 
 
 
 6 vajec 
 240 g cukru krupice (200g stačí bohatě – dle mých zkušeností) 
 240 g hrubé mouky (já už zkušeně dávám polohrubou J) 
 1 kondenzované slazené mléko  
 300 g másla 
 vyloupané mandle 
 Korpus připravíme utřením vajec, cukru a poloviny množství mouky. Za stálého míchání přisypeme zbytek mouky, promícháme a vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané dortové formy. Dáme péci. Zákusek dělám na plech. 
 Krém si připravíme takto: 2 hodiny vaříme konzervu kondenzovaného mléka a druhý den ho společně s máslem vyšleháme do hladkého krému.  
 Korpus rozkrojíme, namažeme uvnitř i zvenku krémem a zdobíme spařenými, oloupanými a opraženými mandlemi. Když peču na plechu čili zákusek, tak potřu jen vrch a posypu mandlemi. Teď už je ani nepražím J  
 
 |