| Větrníčky 
   
 Potřebuješ:     550 ml vody 
                         200 g  hladké mouky 
                         100 g  polohrubé výběrové mouky 
                         1 Hera 
                         8 vajec střední velikosti 
                         špetku soli a trpělivost 
   
 Postup: 
 
 Do většího hrnce dáme vodu, Heru, špetku soli a krátce vaříme
 Do vroucí směsi přidáme mouku a při zapnutém sporáku asi 2 minuty mícháme do hladka (= odpálíme)
 Těsto necháme vychladnout, přendáme ho do mixeru a po každých 2 minutách míchání přidáme vejce. Těsto nesmí být moc řídké, aby větrníky držely tvar (zkuste nejprve vložit 6ks a podle hustoty uvažte, zda je nutno přidat další).
 Na vymazaný plech děláme (zdobičkou na dorty) malé pusinky.
 Plech s větrníčky postříkáme studenou vodou a dáme do trouby.
 
   
 Do spodní části trouby dáme kastrůlek s vodou. Pečeme v horkovzdušné troubě asi na 180 stupňů. (má zkušenost – 10min se zapnutým větrákem a 5 min  bez – teprve pak můžeme otevřít troubu a kontrolovat. Záleží na velikosti, ale většinou doba pečení nepřesáhne 20min. 
   
 Krém              1 máslo 
                         1 hrnek moučkového cukru   
                         2 karamelové pudinky 
                         ½ l mléka 
                         vanilkový cukr, troška rumu (dle chuti) 
   
 
 Máslo s cukrem rozšleháme do pěny (můžeme přidat 1 žloutek)
 Uvaříme hustý pudink (lehce oslazený vanil. Cukrem) – vymícháme do studena a vše smícháme.
 
   
 Pak jen zorganizujeme zbytek rodinky – větrníčky překrojíme v půlce, plníme krémem a olizujeme zbytky. 
 Nejlépe chutnají po jednodenním odležení. |